Työkokemuslisään oikeuttava palvelusaika

1.62K lukukertaaVuosilomatyökokemuslisä
0

Aloitin työt kaupungin palveluksessa 2023, eikä minulle jostain syystä myönnetty lomapäiviä kerryttäviä kokemusvuosia hr/palkanlaskennasta. Työni on virka ja asiakaspalvelutehtävä, tes on KVTES. Minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus erilaisista asiakaspalvelu- ja hallintotehtävistä, jonka perusteella minut valittiin ko. tehtävään soveltuvuuteni ansiosta. Lisäksi olen työskennellyt Valtio-omisteisessa yhtiössä 3 vuotta, jonka pitäisi automaattisesti olla peruste saada kokemuslisä. 

Kuulin, että kokemuslisän kanssa lähes kaikki kollegat ovat joutuneet taistelemaan tai saaneet hylkäävän päätöksen vaikka aiemmasta tehtävästä on olennaista hyötyä ko. tehtävään. Koen, että minä ansaitsisin kokemusvuosia. On turhauttavaa, että saan minimit lomapäivissä, vaikka pohjalla hyvin vahva ammattitaito ja olisin oikeutettu myös esimieheni mielestä kokemuslisään ja sitä kautta korkeampiin lomapäivien määrään. Aiemmissa työpaikoissani minulle on automaattisesti annettu kokemuslisät vahvan ammattitaitoni perusteella, enkä ole koskaan joutunut työhistoriassani tällaiseen tilanteeseen. Miten asia pitäisi hr:ään perustella, että saisin kokemuslisän? 

Ammattilainen nollavuosilla vastasi kysymykseen 17.1.2024
Lisää kommentti
0
M (vieras) 0 Kommentti

Työkokemuslisään oikeuttavaan palvelusaikaan luetaan aika muun työnantajan palveluksessa virka-/työsuhteessa tehtävässä, josta on nykyisen työnantajan harkinnan mukaan olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä (KVTES:n II luvun 12 § 1 mom.) Lisäksi soveltamisohjeen mukaan samasta ammattialasta katsotaan olevan olennaista hyötyä ja ”Samankaltaisissa tapauksissa noudatetaan yhtenäistä käytäntöä”.

2 mom. mukaan muun kuin oman kunnan palvelusta  on esitettävä luotettava kirjallinen selvitys.

Kysy HR-henkilöiltä, mitä ko. kunnassa tarkoitetaan samalla ammattialalla ja olennaisella hyödyllä ja onko vika sinun työtodistuksessa vai missä.

Jos olet liittynyt ammattiliittoon pyydä apua luottamusmieheltä.

Ylläpito julkaisi viestin 18.1.2024
Lisää kommentti
Kirjoita vastauksesi.