Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

osa-aikatyö

Olen hakemassa uutta työtä ja meillä on kaksi vaikeasti vammaista lasta. Voiko lasten vammaisuuteen vedoten lyhentää työviikoa 30 tuntiin alusta vai pitääkö ensin tehdä 6 kk koko-aikatyötä? Miten asia kannattaa sopia?
aihealueelle Lomat ja vapaat 12 kuutautta sitten
MGO
Kysytty 12 kuutautta sitten
MGO

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Työsopimuslain mukaista osittaista hoitovapaata voi saada sitten, kun on ollut saman työnantajan työssä yhteensä vähintään 6 kk viimeksi kuluneiden 12 kk:n aikana (lue tästä http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L4P4). Sitä ennen voi ehkä olla mahdollista saada muuta osittaista työvapaata, jos se sopii työnantajalle, mikä voi olla vaikeata. Jos haet suoraan osa-aikatöitä, niin tarkista Kelasta, saako silloin osittaista hoitorahaa ja työnantajalta, minkälaisia mahdollisuuksia on saada kokopäivätyötä myöhemmin. Sinun kannattaisi keskustella asiasta jonkun asiantuntijan kanssa tilanteestasi, eikä kovasti luottaa tuntemattomiin. Soita liittoon, jos olet jäsen.
Terttu
Vastattu 12 kuutautta sitten
Terttu

Työehtosopimukset