Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Viikkolepo

Kuusamon kaupungin päivähoidon henkilöstölle järjestetään / velvoitetaan osallistumaan koulutuspäiviin lauantaisin. Toimintakauden aikana koulutuspäiviä on yleensä kaksi. Lauantaina järjestetystä koulutuksesta ei anneta toista päivää viikkolevoksi. Lauantaina tehdyt tunnit vähennetään kuuden viikon työjakson aikana työpäivistä. Lisäksi lauantaikorvausta ei makseta. Työnantaja kustantaa aterian lauantaikoulutuspäivinä työaikana. Onko menettely työehtosopimuksen mukainen? Ts. Joudumme työskentelemään lauantaina saamatta sen tilalle vapaapäivää tai lauantaikorvausta.
aihealueelle Työaika vuosi sitten
Juha Korkeamäki
Kysytty vuosi sitten
Juha Korkeamäki
Viikkolevosta on määrätty, että sitä pitää olla vähintään 35 tuntia keskeytymättömänä tai keskimäärin 35 tuntia kahden viikon aikana (KVTES III luku 1 mom.). Ei siis ole pakko antaa aina kaksi peräkkäistä vapaapäivää. OAJ neuvoo "… Lauantaina järjestettävä kehittämis- tai koulutuspäivä tulee ottaa huomioon työvuoroluetteloa laadittaessa. Lauantaikoulutukseen tms. tarvittava aika tulee sisältyä viikkotyöaikaan. Jos käytössä on useamman viikon tasoittumisjakso, niin tarvittava aika tulee sisältyä tasoittumisjakson yhteen laskettuun työaikaan. Lauantaityöpäivä tehdään säännöllisenä työaikana ja siitä tulee korvata lauantaityökorvaus (20 %). …" (http://docplayer.fi/7980090-Oaj-etela-savo-16-4-2013-timo-maki-tyomarkkina-asiamies-opetusalan-ammattijarjesto-oaj.html) Kysykää luottamusmieheltänne onko häntä kuultu, kun on muutettu työajan tasoittumisjärjestelmää.
Helka
Vastattu vuosi sitten
Helka