Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Viikkolepo

Kuusamon kaupungin päivähoidon henkilöstölle järjestetään / velvoitetaan osallistumaan koulutuspäiviin lauantaisin. Toimintakauden aikana koulutuspäiviä on yleensä kaksi. Lauantaina järjestetystä koulutuksesta ei anneta toista päivää viikkolevoksi. Lauantaina tehdyt tunnit vähennetään kuuden viikon työjakson aikana työpäivistä. Lisäksi lauantaikorvausta ei makseta. Työnantaja kustantaa aterian lauantaikoulutuspäivinä työaikana. Onko menettely työehtosopimuksen mukainen? Ts. Joudumme työskentelemään lauantaina saamatta sen tilalle vapaapäivää tai lauantaikorvausta.
aihealueelle Työaika 7 kuutautta sitten
Juha Korkeamäki
Kysytty 7 kuutautta sitten
Juha Korkeamäki

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Viikkolevosta on määrätty, että sitä pitää olla vähintään 35 tuntia keskeytymättömänä tai keskimäärin 35 tuntia kahden viikon aikana (KVTES III luku 1 mom.). Ei siis ole pakko antaa aina kaksi peräkkäistä vapaapäivää. OAJ neuvoo "… Lauantaina järjestettävä kehittämis- tai koulutuspäivä tulee ottaa huomioon työvuoroluetteloa laadittaessa. Lauantaikoulutukseen tms. tarvittava aika tulee sisältyä viikkotyöaikaan. Jos käytössä on useamman viikon tasoittumisjakso, niin tarvittava aika tulee sisältyä tasoittumisjakson yhteen laskettuun työaikaan. Lauantaityöpäivä tehdään säännöllisenä työaikana ja siitä tulee korvata lauantaityökorvaus (20 %). …" (http://docplayer.fi/7980090-Oaj-etela-savo-16-4-2013-timo-maki-tyomarkkina-asiamies-opetusalan-ammattijarjesto-oaj.html) Kysykää luottamusmieheltänne onko häntä kuultu, kun on muutettu työajan tasoittumisjärjestelmää.
Helka
Vastattu 7 kuutautta sitten
Helka

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes