Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Kiky -pankki

Kuntatyönantaja (Kuusamo) suunnittelee ns. Kiky-pankkia. Jaksottainen työaika (2xkolmen viikon työaikalista) olisi kuten ennen kiky-sopimusta. Kikyn tuomat lisätunnit (0,5 h/vk) talletettaisiin pankkiin. Niitä käytettäisi sitten lauantaisin koulutuspäivinä. Siis työaikajaksossa voisi olla 5 tuntia lauantaikoulutusta kiky tunneista kerättynä normaalin työajan lisäksi. Onko mahdollista tällä tavalla kerätä kiky tunteja ja jos niin millä edellytyksillä? Voiko työnantaja yksipuolisesti tehdä tällaisen päätöksen vai vaaditaanko siihen työntekijän suostumus?
aihealueelle Työaika vuosi sitten
Juha Korkeamäki
Kysytty vuosi sitten
Juha Korkeamäki
Minun näkemys on, että työnantaja ei voi yksipuolisesti päättää ko. jaksotyöaikajärjestelystä, vaan siitä pitää sopia paikallisesti, koska kaksoisjaksoja ei saa enää käyttää ja koska yli neljän viikon pituisten työaikajaksojen käyttö edellyttää paikallista sopimista ja koska ei ole mahdollista suunnitella työaikajaksoa niin, että säännöllinen työaika jää vajaaksi. Kannattaa kysellä paikallisilta henkilöstön edustajilta, onko henkilöstöjärjestöjen kanssa neuvoteltu.
mutu
Vastattu vuosi sitten
mutu