Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Lomaoikeus ja palkkaryhmä

Hei Olen työskennellyt ravintola-alalla lähes 20 vuotta. Viimeiset 11 vuotta keittiöpäällikkönä ja sitä ennen vuoropäällikkönä sekä kokkina. Työehtosopimukseni on ollut ravintola-alan tes. Nyt olen harkitsemassa työpaikkaa yksityiselle hoivakodille, joka käyttää kvtes:siä. Minulla on täydet kokemuslisät ja restonomin koulutus. Hakemani paikka on kokki/keittiövastaava. Minulle puhuttiin palkkaluokasta G18. Työnhakuilmoituksessa ei palkkaluokkaa näkynyt. Kuinka täydet palvelusvuoteni näkyy palkassani, entä koulutukseni? Minulla tulee nuo palvelusvuosilisät tietysti täyteen, mutta tuo palkkaluokka kummastuttaa. Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta kvtes:sistä. Samalla piti kysyä loman määräytymisestä. Työni alkaisivat uudessa paikassa vuodenvaihteen jälkeen. Tuleeko minulle automaattisesti täydet kesälomat kesälle 2018 vai kertyykö ne tuon 2pv kuukaudessa maaliskuun loppuun? T. Työpaikan vaihtaja
aihealueella: Lomat ja vapaat 3 weeks ago
Työpaikan vaihtaja
Kysytty 3 weeks ago
Työpaikan vaihtaja

Tykkää ja jaa kysymys sosiaalisessa mediassa.

G18 palkkaluokka löytyy yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksesta. Esim. JHL:n sivuilla on erikseen myös palkkataulukko https://www.jhl.fi/tyoelama/tyoehtosopimukset/yksityinen-sosiaalipalveluala/. Siitä näet, miten paikkakunta ja työkokemus vaikuttaa palkkaan. Palkkaryhmittelykin löytyy tessin palkkasopimuksesta. Kesällä 2018 saat lomapäiviä vain sen verran kuin ehdit ansaita 31.3.2018 mennessä. Se on sos.tessissä 2 arkipäivää/kk. KVTESS:ssa vastaavalta lyhyeltä ajalta kertyvän loman pituus on sama vaikkakin se on määritelty työpäivinä. Minusta on outoa, että palkkaluokka on yksityisen tessin mukainen, mutta muuten noudatettaisiin kvtessiä. Varsinkin kun yksityisen sosiaalipalvelualan tessi on yleissitova.
Mä
Vastattu 3 weeks ago

Uudet työehtosopimukset

#kuntatyö #kvtes