Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Äkillinen hoitovapaa, palkkaus

Lapseni 2v3kk joutui viime syksynä sairaalahoitoon hengitysvaikeuksien takia. Sairaalahoidossa olimme 3 pv. Päivät, mitkä olin sairaalassa lapsen kanssa, menivät saman tien palkattomiksi. Selitys oli, että lapsi saa sairaalassa hoitoa, joten vanhempaa ei siellä tarvita. Tosiasiassa näin pientä lasta ei saa jättää yksin sairaalahuoneeseen, koska lapsi ei kykene itse liikkumaan, toimimaan, pyytämään apua. Hoitaja käy huoneessa 1-2 tunnin välein. Onko oikeasti oletettu, että vanhempi lähtee pois lapsensa luota sairaalahoidon aikana? Ja että se on automaattisesti palkatonta aikaa? Vaikka olisi 1. sairaspäivä? Tätä tulkintaa on ihmetelty esim neuvolassa.
aihealueelle Lomat ja vapaat 9 kuutautta sitten
Kati Tuominen-Heroja
Kysytty 9 kuutautta sitten
Kati Tuominen-Heroja
Kysy Kelasta erityishoitorahasta. http://www.kela.fi/erityishoitoraha
FR
Vastattu 9 kuutautta sitten
FR