Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuntasektorin palkat

Kävijäseurantamme mukaan kuntasektorin palkkaus kiinnostaa hakukoneella sivumme löytäviä, joten kokosimme kuntasektorin kaikkien ammattien palkat samaan palkkataulukkoon. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio oli 2772 euroa vuonna 2016.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Äkillinen hoitovapaa, palkkaus

Lapseni 2v3kk joutui viime syksynä sairaalahoitoon hengitysvaikeuksien takia. Sairaalahoidossa olimme 3 pv. Päivät, mitkä olin sairaalassa lapsen kanssa, menivät saman tien palkattomiksi. Selitys oli, että lapsi saa sairaalassa hoitoa, joten vanhempaa ei siellä tarvita. Tosiasiassa näin pientä lasta ei saa jättää yksin sairaalahuoneeseen, koska lapsi ei kykene itse liikkumaan, toimimaan, pyytämään apua. Hoitaja käy huoneessa 1-2 tunnin välein. Onko oikeasti oletettu, että vanhempi lähtee pois lapsensa luota sairaalahoidon aikana? Ja että se on automaattisesti palkatonta aikaa? Vaikka olisi 1. sairaspäivä? Tätä tulkintaa on ihmetelty esim neuvolassa.
aihealueelle Lomat ja vapaat 3 viikkoa sitten
Kati Tuominen-Heroja
Kysytty 3 viikkoa sitten
Kati Tuominen-Heroja

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Kysy Kelasta erityishoitorahasta. http://www.kela.fi/erityishoitoraha
FR
Vastattu 3 viikkoa sitten
FR

Työehtosopimukset

 

#kuntatyö #kvtes