Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

LTO suunnitteluaika

Hei! Kun suunnitteluaika nyt nousee 13% työajasta, kuinka sen toteutuminen tulisi varmistaa (esim. Tuleeko olla merkittynä työvuoroihin) ? Työskentelen yksityisessä päiväkodissa ja jo aijempi suunnitteluaika meinaa jäädä toteutumatta. Saako suunnitteluaikaan laskea mukaan talopalaverin ja tiimipalaveri johon osallistuvat myös lastenhoitajat? Entä onko sallittua että tälläisinä päivinä ei ole taukoa vaan tauko sisältyy kokoukseen sillä silloin voi juoda kahvia palaverin lomassa ?
aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
Reetta
Kysytty 2 vuotta sitten
Reetta
Tiimityöaika ei ole omaa suunnitteluaikaa. KT:n yleiskirjeen 1/2018 liittessä 8 on palkkahinnoitteluliitteen 5 uudet soveltamisohjeet koskien myös lastentarhanopettajien suunnitteluaikaa. Siinä todetaan mm. että uudistuneen sopimusmääräyksen johdosta yksiköissä on tarpeen muuttaa voimassa olevia lastentarhanopettajan työaikaa koskevia ohjeistuksia ennen toukokuuta 2018. Lastentarhanopettajia edustava luottamusmies yleensä neuvottelee työnantajan kanssa em. ohjeistuksista, joten ota häneen yhteyttä. Linkki soveltamisohjeeseen https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje1801hnk-KVTES-liite8.pdf . KVTES 2018, III luku 26 § Viranhaltijalle/työntekijälle järjestetään päivittäin yksi 10 minuutin pituinen tauko (kahvitauko), joka luetaan työaikaan ja jonka aikana viranhaltija/työntekijä ei saa poistua työpaikalta. Tauko järjestetään tarvittaessa vuoroittain ja muutoinkin siten, ettei tauosta aiheudu häiriötä työn kululle tai suoritettaville palveluksille. Taukoa ei saa sijoittaa työvuoron/työpäivän alkuun tai loppuun.
Etta
Vastattu 2 vuotta sitten
Etta