Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Vuosiloman määräytyminen

Hei, olen työlomalla vakituisesta työsuhteesta ja teen sijaisuutta toisen työnantajan palveluksessa 2.1.-30.6.2018. Miten vuosiloma määräytyy?
aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Sari Rantanen
Kysytty 2 vuotta sitten
Sari Rantanen
Jos toinen työnantaja on kunta, niin sinulle kertyy siellä vuosilomapäiviä maaliskuun loppuun mennessä 5 työpäivää (=viikko) ja huhtikuusta kesäkuuhun toiset 5 työpäivää. Jos työnantajasi on yksityinen ja noudatetaan vuosilomalakia, niin lomapäiviä kertyy vastaavasti 6 arkipäivää + 6 arkipäivää (viikko + viikko). Omassa kunnassasi ei vuosilomapäiviä kertyne poissaolosi ajalta, koska saat vuosilomaa tai lomakorvausta samalta ajalta muualta (kvtes IV luku 4 § 9 kohta).
Kati
Vastattu 2 vuotta sitten
Kati