Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palkatonta vapaata osissa?

Mahdollistaako työehtosopimus sen, että palkatonta vapaata voisi ottaa "pätkissä"? Olen kunnalla töissä ja ensi syksynä aloitan opiskelemaan. Tarvitsen säännöllisesti vapaita esim. aamu- ja iltapäivisin 2-3 tuntia. Kellokorttijärjestelmän liukumalla näitä ei voi ottaa, koska minulle ei kerry sinne tunteja lainkaan. Voinko hakea palkatonta vapaata tunneittain tai puoli päivää? Vai onko näihin haettava esim. lomapäivä, jonka voisin pitää vaikka kahtena puolikkaana päivänä?
aihealueelle Lomat ja vapaat 6 vuotta sitten
Opiskeleva työläinen
Kysytty 6 vuotta sitten
Opiskeleva työläinen
Hae opintovapaata. Sen voi jaksottaa niin, että olet osan työpäivästä työssä ja osan opintovapaalla. Lue TEM:n sivulla linkatut opintovapaa-esite ja opintovapaalaki. Jos opinnot eivät täytä opintovapaan edellytyksiä, niin silloin joudut sopimaan työnantajan kanssa osapäivän palkattomista työvapaista. Tai voit yrittää sopia osa-aikaiseksi työntekijäksi ryhtymisestä, jos tarvitset vapaata viikoittain. Työnantajalla ei ole mitään velvollisuutta myöntää sinulle vapaata eikä osa-aikatyötä.
Noop
Vastattu 6 vuotta sitten
Noop