Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osittaiselle hoitovapaalle

Olen sijaisvanhempana jäämässä ekaluokkalaisen kanssa osittaiselle hoitovapaalle. Työsopimuslain mukaan "työnantaja ja työntekijä sopivat osittaisesta hoitovapaasta ja sen yksityiskohtaisista järjestelyistä haluamallaan tavalla". Jos en hae Kelalta osittaista hoitorahaa (silloin työviikko saa olla max 30h), voinko sopia työnantajan kanssa suuremmasta työpanoksesta, esim. että teen 85 %? Onko viikoittaiselle tuntimäärälle tällöin jotain rajoituksia? Voinko esim. sopia jollekin toiselle viikolle enemmän tunteja ja toiselle taas vähemmän?
aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Epätietoinen
Kysytty 2 vuotta sitten
Epätietoinen
Juuri niin. Sovitte vapaan yksityiskohtaisista järjestelyistä haluamallanne tavalla. Jos ette pääse sopimukseen, niin toimitte työsopimuslain mukaan. Silloinkin päivittäisistä työajoista kannattaa sopia yksityiskohtaisesti. Tässä vielä KT:n ohje https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/sek1701-perhevapaataulukko_0.pdf
O
Vastattu 2 vuotta sitten
O