Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Osa-aikainen liukuvassa työajassa sairauslomalla

Työskentelen 80 % työajalla ja meillä on käytössä liukuva työaika. Työaikani on sovittu niin, että teen 4-päiväistä työviikkoa. Jos minulla on suunniteltu pientoimenpide, josta tulee 3 päivää sairauslomaa, voiko esimies määrätä niin, että yksi vapaapäivistäni sijoitetaan sairausloman ajalle ja teen muutoin täyden viikon samalla työajalla kuin 100 % työntekijä tekisi? Entä jos suunniteltu työpäivä on perjantai ja olen jo ollut ma-to täydet 7 h 39 min joka päivä töissä ja perjantaina sairastunkin, voinko perjantaina pitää sairauslomaa ja viikosta kertyy siten ylimääräistä työaikaa? Onko liukuvassa työajassa suunniteltua työaikaa, joka vaikuttaisi äkillisen keskeytyksen tapauksessa tai suunnitelluissa sairauspoissaoloissa?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 vuotta sitten
Maria Eriksson
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Korjaus keskimääräiseen työpäivän pituuteen, jos toimistotyöajassa tehdään 4 työpäivää viikossa 80 % työajalla = 7 h 35 min + ruokatunti.
Maria Eriksson
Vastattu

Liukuvassa työajassa arkipyhän ja poissaolopäivän arvo on viidesosa viikoittaisen säännöllisen työajan pituudesta, kertoo KT:n yleiskirjeen 2/2018 liite 1 s 9-13. Silloin yleistyöajassa jokainen hyväksyttävä poissaolopäivä alentaa osa-aikaisen työntekijän viikon/työaikajakson työaikaa kaavalla 7 h 45 min x osa-aikaprosentti. 80 5:n työajalla siis 7,75*80% = 6,2 tuntia = 6 h 12 min. Ota yhteyttä luottamusmieheen. Jos et ole liittynyt, käy keskustelemassa esimiehen kanssa em. kirjeestä https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje1802ak-liite1.pdf
Kati
Vastattu

Toimistotyöajassa kaavaan tulee 7,35 tuntia eli 80%*7,35 h = 5,88 h = 5 h 52,8 min
Kati
Vastattu

Vieläkin korjaus alkuperäiseen kysymykseen: keskim. työaika 7,35 h (= 7 h 21 min) + ruokatunti. Kiitos Katille vastauksesta!
Maria
Vastattu