Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Hoitovapaalta paluu töihin

Jäin ruokapalveluvastaavan työstä äitiyslomalle ja siitä edelleen hoitovapaalle ja tarkoitus olisi ensi vuonna palata takaisin töihin! Onko minulla "oikeus" palata vanhaan työpisteeseeni vai saako esimies siirtää minut toiseen työtehtävään/pisteeseen..
aihealueelle Sopimukset 5 kuutautta sitten
Lomalainen
Kysytty 5 kuutautta sitten
Lomalainen
Työsopimusalin mukaan perhevapaiden päättyessä työntekijällä on oikeus palata ensisijaisesti aikaisempaan työhönsä. Jos tämä ei ole mahdollista, on työntekijälle tarjottava aikaisempaa työtä vastaavaa työsopimuksen mukaista työtä ja jos tämäkään ei ole mahdollista, muuta työsopimuksen mukaista työtä. (työsopimuslaki 4 luku 9 §). Tämä koskee minun mielestäni myös työpistettä, jos työpistekin on mainittu työsopimuksessasi. Jos työ tai työpiste on vaihtumassa, pyydä esimieheltä perustelu ja sen jälkeen pyydä luottamusmiestä ottamaan selvää, onko perustelu pätevä.
Helmi
Vastattu 5 kuutautta sitten
Helmi