Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Hoitovapaalta paluu töihin

Jäin ruokapalveluvastaavan työstä äitiyslomalle ja siitä edelleen hoitovapaalle ja tarkoitus olisi ensi vuonna palata takaisin töihin! Onko minulla "oikeus" palata vanhaan työpisteeseeni vai saako esimies siirtää minut toiseen työtehtävään/pisteeseen..
aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Lomalainen
Kysytty vuosi sitten
Lomalainen
Työsopimusalin mukaan perhevapaiden päättyessä työntekijällä on oikeus palata ensisijaisesti aikaisempaan työhönsä. Jos tämä ei ole mahdollista, on työntekijälle tarjottava aikaisempaa työtä vastaavaa työsopimuksen mukaista työtä ja jos tämäkään ei ole mahdollista, muuta työsopimuksen mukaista työtä. (työsopimuslaki 4 luku 9 §). Tämä koskee minun mielestäni myös työpistettä, jos työpistekin on mainittu työsopimuksessasi. Jos työ tai työpiste on vaihtumassa, pyydä esimieheltä perustelu ja sen jälkeen pyydä luottamusmiestä ottamaan selvää, onko perustelu pätevä.
Helmi
Vastattu vuosi sitten
Helmi