Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Väärin maksettu palkka

Tyttäreni on ollut kaupungilla töissä eri tehtävissä: koulunkäyntiä ostajana, leirin vetäjänä. Hän lopetti heinäkuun lopussa. Nyt kaupunki lähettää laskun pvm 17.9 : liikaa maksettu palkka 9.7-11.7. 204,65€. Onko tällainen laillista?
aihealueelle Palkka 3 kuutautta sitten
Bitte Kullberg-Terkki
Kysytty 3 kuutautta sitten
Bitte Kullberg-Terkki
Jos kyseessä on selvä laskuvirhe tai inhimillinen erehdys, ja tytär on sen takia saanut liikaa palkkaa, niin hän joutuu maksamaan sen takaisin. Pyytäkää työnantajalta selvä selitys, mistä liikaa maksettu erä on syntynyt, ja jos siinä ei ole epäselvyyttä, niin kannattaa yrittää neuvotella takaisin maksamista useammassa erässä. Jos perinnän syy ei vaikuta olevan mikään laskuvirhe, ja jos tytär kuuluu liittoon hänen kannattaisi pyytää ammattiliittonsa jäseniä edustavaa luottamusmiestä tutkimaan takaisin perinnän perusteet. Muussa tapauksessa hän saattaa tarvita lakiapua.
Jos
Vastattu 3 kuutautta sitten
Jos

Jaha. Talpan itsevaltiaat palkkasihteerit ovat taas tehneet joustavia ratkaisuja. 1. Reklamoi lasku - tämä katkaisee perinnän 2. Pyydä erittely ja perusteet laskuun (mitä työnantaja on mielestään maksanut ja koska, mitä heidän olisi mielestään pitänyt maksaa ja miksi) 3. Kun saat pyydetyt tiedot, niin tarkista ne huolella. 4. Maksa tai pyydä oikaisua. Ei ole ensimmäinen kerta kun aiheettomia laskuja lähettävät.
kokemusta
Vastattu 3 kuutautta sitten
kokemusta