Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Virkavapaalta äitiyslomalle

Hei, Olen anonut virkavapaata 31.7.2019 asti ja toisen lapsemme on määrä syntyä toukokuun 2019 lopussa. Keskeytyykö virkavapaa lapsen syntymään vai loppuuko se vasta tuolloin heinäkuun lopussa? Mietin kysymystä siltä kannalta, että saanko lapsen synnyttyä työnantajan maksamaa täyttä palkkaa sen muutaman kuukauden ajan minkä kvtes:in mukaan saisi normaalisti.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Mayann
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Hoitovapaan, vuorotteluvapaan ja opintovapaan voi keskeyttää, kun oikeus äitiysvapaaseen alkaa. Harkinnanvaraisten palkattomien virkavapaiden osalta noudatetaan pääsääntöisesti aikaprioriteettiperiaatetta, eli ensin haettu ja myönnetty virkavapaa on voimassa siihen saakka, kun se alun perin myönnettiin, jolloin äitiysvapaasi alkaisi vasta 1.8. Mikään ei tietenkään estä pyytämästä nykyisen virkavapaan keskeyttämistä päättymään äitiysrahakauden alkuun. Toimita äitiysvapaahakemus ja samalla virkavapaan keskeytyspyyntö työnantajalle vähintään 2 kk ennen kuin äitiysvapaasi alkaisi, jos olisit töissä. Jos en väärin muista., niin äitiysvapaasta on palkallista äitiysrahakauden 72 ensimmäistä arkipäivää. Jos olet silloin palkattomalla virkavapaalla, saat kuitenkin äitiysrahan. Sinun kannattaisi puhua luottamusmiehen kanssa. Saisit neuvoja ja varmoja vastauksia.
E-L
Vastattu