Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuuluuko 4 tunnin työpäivään kahvitauko?

Teen osa-aikatyötä 4 tuntia päivässä. Työaikaan ei kuulu ruokataukoa, mutta kuuluuko 10 minuutin kahvitauko?
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
Rosanna
Kysytty 6 vuotta sitten
Rosanna
Miksi ei kuuluisi? III luku 28 § Kahvitauko Viranhaltijalle/työntekijälle järjestetään päivittäin yksi 10 minuutin pituinen tauko (kahvitauko), joka luetaan työaikaan ja jonka aikana viranhaltija/työntekijä ei saa poistua työpaikalta. Tauko järjestetään tarvittaessa vuoroittain ja muutoinkin siten, ettei tauosta aiheudu häiriötä työn kululle tai suoritettaville palveluksille. Taukoa ei saa sijoittaa työvuoron/työpäivän alkuun tai loppuun.
MP
Vastattu 6 vuotta sitten
MP

Käytäntö on se että kun 4h osa-aika siivous on kellotettu niin tiukaksi ettei työntekijöillä ole mahdollisuutta pitää 10 minuutin taukoa. Kerrostalojen porras siivoukseen on varattu keskimäärin 3 minuuttia/kerros (+välitasanne). Jos haluaa pitää taukoa, pitää jättää 3-kerrosta siivoamatta.
Kari
Vastattu 2 vuotta sitten
Kari

Siinä vaiheessa pitää jättää ne 3 kerrosta siivoamatta ja pitää omista oikeuksista tiukemmin kiinni.
Ville
Vastattu 2 vuotta sitten
Ville