Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

50% työaika ja vuosilomat

Jos tekee 50% työaikaa eli puolittaa toisen työntekijän kanssa, niin miten on vuosilomien laita. Vuosilomien määrä taitaa säilyä siinä mihin olet ne ansainnut? (38pv)

Mutta kuinka niiden pitäminen, esim jos tarvitset lomaa jollekkin viikolle, missä sinulla olisi työpäiviä esim ma-ke, kuluuko siinä lomapäiviä vaan tuo kolme eli ma-ke ja to-pe menee normaalina vapaana työajan puolittamiseen liittyen? Vai onko jotain asioita mitä olisi hyvä ottaa huomioon juurikin näiden lomien pidon osalta?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 4 vuotta sitten
Mietiskelijä
Kysytty

Lomaa kertyy kaikilta kuukausilta, joissa on joko 14 työpäivää tai 35 työtuntia tai vuosilomaluvun 4 §:n mukaista työssäolon veroista aikaa. 50 %:n työajalla ehto täytyy helposti.

Osa-aikatyössä pätee 6 §:n sääntö, että lomaan sisältyy yhtä monta työ- ja vapaapäivää kuin normaaliin työviikkoon. Jos on lomalla koko viikon, siinä kuluu 5 lomapäivää. Täsmälliset määräykset löytyvät vuosilomaluvun 6 §:stä.

Kati
Vastattu

Kiitos tästä tiedosta! Vielä sen verran tähän jatkan kysyen, että saakos noille kaikille viidelle päivälle sitten loma-ajan palkan kuitenkin? Eli myös to-pe, mitkä olisi olleet normaalisti ne vapaat puolituksesta johtuen? :)

mietiskelijä
Vastattu

Juu saa. Kk-palkka juoksee lomankin ajan.

Kati
Vastattu

Olen töissä julkisella puolella 50% työajalla Länsiuudenmaan hyvinvointi alueella Espoossa Sairaanhoitajana. Lomaa on tälle vuodelle kerääntynyt 18 päivää eli viime elokuusta 3.8.2022 - 30.03-2023

Ja pidin viikon loman juhannus viikolla viikko 25 jossa menetin 5 lomapäivää ja tällä 3 viikon jaksolla olin kuitenkin töissä 38h (kokonais aika ilman pyhiä 58h kolmen viikon jaksolla ) juhannus jaksolla 3viikon työ aika 50 ilman lomia normaalisti . eli hyödyin 12h - ja nyt pidin 5 päivää lomaa viikolla 29 jossa kolmen viikon työjaksolla minut oli laitettu työhön 48h vaikka olin 5 päivää lomalla.  eli hyödyin 10h . Olen ymmärtänyt että vuosilomaa kuuluu saman verran 50 % tekevälle kuin 1005 tekevälle ja puolikaatkin loma päivät korottuu koko päiviksi . Outoa laskenta tapaa. 

 

risto
Vastattu

Jos teet 50 % työaikaa, niin kolmen viikon työaikajaksossa säännöllinen työaika on 50%*3*38,25=57,375 h = 57 h 22,5 min ja keskimäärin 19,125 h/vk

Jos viikon loma on työvuorolistaan ennalta suunniteltu keskeytys, niin kahden viikon aikana säännöllistä työaikaa on 2*19,125=38,25 = 38 h 15 min. Sen ylittävä aika on erikseen korvattavaa lisätyötä.

Viikon loma kuluttaa 5 lomapäivää. Juhannusviikolla kuluu 4 lomapäivää.

Arkipyhä lyhentää säännöllistä työaikaa 50%*7,65=3,825 h

Hyvinvointialan yleinen virka- ja työehtosopimus HYVTES https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje2316hnk-liite5-HYVTES-maaraykset_0.pdf Opiskele III luku 9 § ja 15 § sekä IV luku5 § ja 6 §.

Käy keskustelemassa esihenkilön kanssa. Pyydä selittämään tunnit ja näyttämään pykälät. Jos jää epäselvyyttä, kysy luottamusmieheltä tai työsuojeluvaltuutetulta.

vähän jotain
Vastattu