Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

50% työaika ja vuosilomat

Jos tekee 50% työaikaa eli puolittaa toisen työntekijän kanssa, niin miten on vuosilomien laita. Vuosilomien määrä taitaa säilyä siinä mihin olet ne ansainnut? (38pv)

Mutta kuinka niiden pitäminen, esim jos tarvitset lomaa jollekkin viikolle, missä sinulla olisi työpäiviä esim ma-ke, kuluuko siinä lomapäiviä vaan tuo kolme eli ma-ke ja to-pe menee normaalina vapaana työajan puolittamiseen liittyen? Vai onko jotain asioita mitä olisi hyvä ottaa huomioon juurikin näiden lomien pidon osalta?

aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Mietiskelijä
Kysytty 7 kuukautta sitten
Mietiskelijä

Lomaa kertyy kaikilta kuukausilta, joissa on joko 14 työpäivää tai 35 työtuntia tai vuosilomaluvun 4 §:n mukaista työssäolon veroista aikaa. 50 %:n työajalla ehto täytyy helposti.

Osa-aikatyössä pätee 6 §:n sääntö, että lomaan sisältyy yhtä monta työ- ja vapaapäivää kuin normaaliin työviikkoon. Jos on lomalla koko viikon, siinä kuluu 5 lomapäivää. Täsmälliset määräykset löytyvät vuosilomaluvun 6 §:stä.

Kati
Vastattu 7 kuukautta sitten
Kati

Kiitos tästä tiedosta! Vielä sen verran tähän jatkan kysyen, että saakos noille kaikille viidelle päivälle sitten loma-ajan palkan kuitenkin? Eli myös to-pe, mitkä olisi olleet normaalisti ne vapaat puolituksesta johtuen? :)

mietiskelijä
Vastattu 7 kuukautta sitten
mietiskelijä

Juu saa. Kk-palkka juoksee lomankin ajan.

Kati
Vastattu 7 kuukautta sitten
Kati