Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Toiselle työantajalle työskentely opintovapaalla

Hei,

 

onko minun mahdollista työskennellä toiselle työnantajalle opintovapaan aikana? Jos olen 1,5 vuotta opintovapaalla ja olen tuon ajan kokopäiväisessä työsuhteessa toiseen työnantajaan (eri tehtävässä) en ymmärtääkseni riko lakia, mutta onko työnantajalla mahdollisuus olla myöntämättä vapaata? Entä jos opintovapaan aikana opiskeltava asia muuttuu (esim. maisteriopintojen jälkeen jatkaa tohtoriopintoja)? Olenko velvollinen ilmoittamaan asiasta työnantajalle?

aihealueelle Lomat ja vapaat 7 kuukautta sitten
Opiskelija
Kysytty 7 kuukautta sitten
Opiskelija

Opintovapaan myönnetään opintoja varten, mutta se ei estä työntekoa. Jos vapaan hakemisen todellinen syy on kuitenkin työnteko eikä opiskelu, niin silloin taidat väärinkäyttää oikeuttaisi opintovapaaseen.

Jos olet viranhaltija, sinun pitää ilmoittaa opintovapaan aikaisesta työnteosta työnantajallesi (viranhaltijalaki 18 §).

Lue työsuhteeseen liittyvät velvollisuudet

https://www.esimiesliitto.com/tyosuhdeinfo/opiskelu/opintovapaa

Vh
Vastattu 7 kuukautta sitten
Vh