Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sijaisuuskorvaus

Hei,

Toimistotyössä, jossa tehdään kirjanpitotehtäviä yms. toisen työntekijän poissaollessa mm. vuosilomalla, ylityövapaalla yms.

paljonko maksetaan sijaiselle, joka oman työn ohessa tekee toisen työntekijän työtehtäviä. Työpäiviä on noin 50 vuodelle 2019. (KVtes)

Kiitos vastauksesta.

aihealueelle Palkka 9 kuukautta sitten
Sijainen
Kysytty 9 kuukautta sitten
Sijainen

Jos oma säännöllinen työaika ei riitä työnantajan määräämien tilapäisten tehtävien tekemiseen, niin niitä ei pidä ryhtyä tekemään kartuttamalla liukumasaldoa. Ne tehdään lisä- ja ylitöinä ja niihin pitää saada työnantajalta määräys ja kvtessin mukaiset lisä-/ylityökorvaukset.

http://digilehti.jytyliitto.fi/digilehti/82018/10-ty-suhteet-ja-edunvalvonta-6

Tehtäväkohtaista palkkaa ei muuteta, jos tilapäinen siirto toiseen virkaan tai tehtävään tai tilapäiset tehtävämuutokset on otettu huomioon tehtäväkohtaisen palkan määrässä, esim. toimiminen tilapäisesti esimiehen sijaisena tai muu sijaisuusjärjestely. (KVTES II luku 10 § soveltamisohjeesta). Lue koko pykälä.

Palkka- ja työaikaongelmien ratkaisua haetaan ensiksi neuvonpidolla esimiehen kanssa. Sitä ennen kannattaa kysyä neuvoa luottamusmieheltä.  

H
Vastattu 9 kuukautta sitten
H