Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010.

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Äitiysvapaalta toiselle työnantajalle töihin

Hei! Olen tällä hetkellä äitiyslomalla ja minulla on virka kunnassa. Minulla on äitiyslomaa jäljellä kuusi kuukautta ennen kuin hoitovapaa alkaisi. Minulle tarjottiin töitä toiselta työnantajalta kuuden kuukauden koeajalla ja työ alkaisi nyt. Täytyykö minun irtisanoutua nykyisestä virastani vai voinko saada virkavapaata vaikka olen äitiyslomalla?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Henna J.
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Perhevapaalla voi tehdä työtä, mutta se voi olla yleensä vain projekti/keikkaluontoista, koska perhevapaat myönnetään lapsen hoitamista varten, ja kokoaikaisen työnteon edellytys on yleensä, että lapsi on hoidossa muualla kuin kotona. Viranhaltijan on tehtävä sivutoimi-ilmoitus työnantajalleen (kts. viranhaltijalaki).

Jos käytät perhevapaata muuhun tarkoitukseen kuin mihin se on myönnetty, niin työnantaja voi yksipuolisesti keskeyttää tai peruuttaa myöntämänsä vapaan (kts. viranhaltijalaki). Jos et halua palata hoitamaan nykyistä virkaasi vaihtoehtoja on kai vain harkinnanvarainen virkavapaa tai irtisanoutuminen, ellet saa sovittua esimiehen kanssa, miten ongelmasi ratkaistaan.

Ota ihan ensiksi selvää, millaiset paikalliset ohjeet ja määräykset kunnalla on harkinnanvaraisten virkavapaiden myöntämisestä, kun viranhaltija hakee virkavapaata saatuaan vakinaisen viran/toimen muualta.

Q
Vastattu