Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sisäinen siirto

Sisäinen siirto kunnalla. Vakinainen työntekijä siirretään sisäisesti toisesta hallintayksiköstä toiseen (esim. Tekniseltä puolelta hallinnon puolelle)

Työn saajalla on koulutus työhön ja perusteet palkata on. Voiko määräaikainen joka ei paikkaa saanut, koska paikka ei edes tullut yleiseen hakuun valittaa päätöksestä ja näin ollen saada kumottua valinnan?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 2 vuotta sitten
Ymmällään
Kysytty

Lainaus: Työsopimuslaissa ei ole määräyksiä työsuhteisen henkilön valintaprosessista. Kunnallisen viranhaltijalain määräykset virkavalinnasta, kuten esimerkiksi vaatimus julkisesta hakumenettelystä, eivät koske työsuhteeseen ottamista. Lainsäädännön näkökulmasta työnantaja voi siten käyttää esimerkiksi sisäistä hakua tai valita henkilön ilman erillistä hakua.

Rekrytointimenettelyä ohjaavat muun muassa työantajan omat rekrytointiohjeet ja hallintosäännön määräykset työsuhteisten palkkaamisesta. Koska työnantajat voivat työsuhteisten kohdalla itse valita käytäntönsä, työsuhteisen valinta ei edellytä samanlaista prosessia kuin viranhaltijan valinta on.

https://www.kuntatyonantajalehti.fi/2017/4/palvelussuhteen-laji-maaraa-rekrytointitavan

Kysy lisää luottamusmieheltä tai ammattiliitosta.

Jos epäilet laittomuuksia niin 

https://www.suomi.fi/kansalaiselle/oikeudet-ja-velvollisuudet/lainsaadanto-ja-oikeusturva/opas/nain-valitat-viranomaisen-paatoksesta/oikaisuvaatimus-kunnan-tai-kunnan-toimielimen-paatoksesta

Valejuristi
Vastattu