Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Sinun pitää kysyä esimieheltä miksi ja sitten mennä työvuoroluettelon kanssa luottamusmiehen puheille. KT: ohje työvuoroluettelon laatimisesta 7.8.3 Vuorokausilepo Työntekijälle on annettava jokaisen työvuoron alkamista seuraavan 24 tunnin aikana vähintään 9 tunnin pituinen yhtämittainen lepoaika. Säännös ei tule sovellettavaksi varallaoloaikana tehtyyn työhön. Käytännössä työvuoron poikkeuksellinen pituus voi olla enintään 15 tuntia. Todettakoon myös, että KVTES:ssa ei ole vuorokausilevosta erillistä määräystä, joten noudatettavaksi tulee ao. lain säännös. TAL:n 14 §:n mukaan on kuitenkin erillisellä poikkeusluvalla mahdollisuus poiketa työaikajärjestelyistä esim. jos työ on laadultaan sellaista, että sitä tehdään vain aika ajoin sen vuorokautisen työajan kuluessa, jona työntekijän on oltava valmiina työhön. Myös TAL 29 §:n 1 ja 2 momenttien mukaan tietyillä erikseen mainituilla edellytyksillä voidaan tilapäisesti poiketa em. 9 tunnin pituisesta yhtämittaisesta lepoajasta.
muikku
Vastattu 6 vuotta sitten
muikku

jos valvominen loppuu tänään ja huomenna menet töihin, se on ok. jos sensijaan valvominen loppuu tänään ja tänään pitäisi mennä iltaan se ei ole ok. yövuoron jälkeen ei tarvitse antaa vapaapäivää, vaikka se yleinen käytäntö onkin.
luottamusmies/listantekijä
Vastattu 6 vuotta sitten
luottamusmies/listantekijä