Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kouluohjaajan palkka lähihoitajan koulutuksella

Olen lapsiin ja nuoriin suuntautunut lähihoitaja ja aloitin kouluohjaajan työt. Palkka laski 200€ kun vaihdoin samalla kunnalla vanhuspuolelta tähän tehtävään. Eikö lähihoitajan palkka kuuluisi olla aina sama?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 3 vuotta sitten
Anna
Kysytty

Kun siirtyy omasta aloitteesta ammattialalta toiselle, niin palkassa voi tapahtua muutoksia. 

Vertaa uusinta palkkalaskelmaasi viimeisimpään vanhustyön ajalta ja katso, mitkä kohdat ovat muuttuneet. Tarkista myös nykyisen työsopimuksen palkkaa koskevat kohdat. Käy sitten keskustelemassa eroista esimiehen kanssa ja pyydä perustelemaan, mistä erot johtuvat. Jos esimies ei osaa selittää, niin soita palkanlaskijalle tai luottamusmiehelle.

Mahdollisia eroja:

Hinnoittelutunnuksen mukainen peruspalkka koulun hoito- ja ohjaustyön ammattitehtävissä (1 916,65 €) on pienempi kuin hoitoalan ja sosiaalihuollon ammattitehtävissä  (2 017,41 €).

Tehtäväkohtainen palkka tarkistetaan, kun työntekijä hakeutuu uusiin tehtäviin. Se määräytyy nyt nykyisten tehtävien vaativuuden mukaan.

Työkokemuslisä on saattanut muuttua, jos olet ollut aikaisemmin muun kuin oman kunnan palveluksessa tehtävissä, jotka aiemmin vanhustyön ajalla luettiin työkokemuslisään oikeuttavaksi ajaksi ja jotka eivät ole samalta ammattialalta kuin nykyiset tehtävät. Oman kunnan palvelusajat oikeuttavat työkokemuslisään riippumatta ammattialasta tai tehtävistä.

Henkilökohtainen lisä  ei pääsääntöisesti muutu.

Katri
Vastattu