Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

80% työaika

Hei! Voisiko joku rautalangasta vääntää minulle tämän;) Olen 80 % työajalla, tehden ma-pe töitä(oma päätös). Olen pyytänyt laitettavaksi itselleni työpäivät seuraavanlaisiksi eli klo 9.30-16.12 (tai siis alkaen klo 9.30),mutta minkä ihmeen takia minun työpäiväni päättyvät aina klo 16.12? Eikö sen pitäisi mennä niin, että päivätyöaika on 6 h 7 minuuttia(noin),koska minun työvuorolistassa kolmen viikon ajaksi on kirjattu tuntimäärä 91 h 48 minuuttia,mutta en käsitä miksi,koska järjen mukaan kolmeen viikkoon pitäisi tulla tunteja 90 h 30 minuuttia? Ei se nyt niin minuutilleen ole,mutta selvitystä kaipailisin.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 2 viikkoa sitten
En ymmärrä
Kysytty

Tykkää kysymyksestä Facebookissa tai jaa se sosiaalisessa mediassa.

Olet laskenut päivittäisen työajan oikein.

Tässä minun laskut (joissa * on kertomerkki)

Työaika jaksotyössä 3 viikon jaksossa on 114 h 45 min = 114 + 45/60 h = 114,75 h.

80 % on 0,8*114,75 = 91,8 tuntia = 91 h + 0,8*60 min = 91 h 48 min

Yhden viikon työaika on 91,8/3=30,6 h (= 30 h 36 min) ja yhden päivän työaika 30,6/5= 6,12 h

6,12 h = 6 h + 0,12*60 min = 6 tuntia 7,2 minuuttia (ilman ruokailutaukoa)

Kun työpäivä alkaa klo 9.30 ja siinä on 30 min (= 0,5 h) ruokatauko, niin se päättyy, kun vuorokauden alusta on kulunut 

9,5 h +6,12 h +0,5 h = 16,12 h = 16 h + 0,12*60 min = 16 h 7,2 min = 16 h 7 min 12 s.

 Kello on silloin 16:07

Laskin
Vastattu