Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Irtisanoutuminen hoitovapaalla

Hei

kvtes käytössä, olen ollut yli 6v nykyisessä työpaikassani vakituisena.

En ehdi tämän hoitovapaan jälkeen työskennellä, koska uusi raskaus loppuvuodesta. Ilmeisesti saan edelleen äitiysloman palkan työnantajani. 

Peritäänkö äitiysloman palkkoja / lomarahoja takaisin jos irtisanon itseni hoitovapaalla ollessani.

Työnantaja ei anna laittaa lomia säästöön, vaan ne on joutunut pitää hoitovapaalla ollessa toukokuussa/ ennen äitiyslomalle jääntiä.

Jos ilmoitan irtisanoutumisestani ennen lomien pitoa/ lomien pidon jälkeen, onko sillä vaikutusta saataviini jos en käy töissä hoitovapaan jälkeen? Ilmeisesti irtisanoutuminen pitää merkata alkavaksi hoitovapaan aikana, eikä sen jälkeen, oliko näin?

Lisäksi kysymys, saanko käydä toisella työnantajalla töissä tekemässä keikkaa hoitovapaan / äitiysloman aikana? Tiedän esimieheni tehneen näin , mutta hän ero oli kehitysvammatyö/ lastensuojelu.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 3 vuotta sitten
Sanna
Kysytty

 Ilmeisesti saan edelleen äitiysloman palkan työnantajani. 

  • Uusi raskaus on pätevä syy keskeyttää hoitovapaa. Äitiysvapaan palkan saaminen edellyttää, että noudattaa määräaikoja äitiysvapaan hakemisessa ja hoitovapaan keskeyttämisessä. Hae äitiysvapaa viimeistään 2 kk ennen sen alkua ja ilmoita samalla keskeyttäväsi hoitovapaan. ( https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/kvtes/perhevapaat)

Peritäänkö äitiysloman palkkoja / lomarahoja takaisin jos irtisanon itseni hoitovapaalla ollessani.

  • Ei peritä
  • Voit itse valita, milloin työsuhteesi päättyy. Noudata irtisanomisaikaa. Se on sinulla vähintään 1 kk (Palvelussuhde voi päättyä eri syistä | KT Kuntatyönantajat). Jos sinulla on työsuhteen päättyessä pitämättömiä lomapäiviä, niistä maksetaan lomakorvaus. Lisäksi saat niistä lomarahan, jos olet noudattanut irtisanomisaikaa.
  • Jos irtisanot työsuhteesi päättymään palkallisen äitiysvapaan aikana, niin äitiysvapaa ja palkanmaksu päättyy työsuhteen päättyessä ja lopputilissä maksetaan kertyneistä pitämättömistä vuosilomapäivistä lomakorvaus ja lomaraha. Sen jälkeen saat vain Kelan päivärahaa.

Työnantaja ei anna laittaa lomia säästöön, vaan ne on joutunut pitää hoitovapaalla ollessa toukokuussa/ ennen äitiyslomalle jääntiä.

  • KVTES:n mukaan työntekijä ja työnantaja voivat sopia vuosiloman säästämisestä tai siirtämisestä lomakauden ulkopuolelle. Lomaa ei siis voi säästää tai siirtää, jos se ei sovi toiselle osapuolelle. Silloin vuosiloma annetaan keskeyttämällä hoitovapaa ja maksamalla vuosilomapalkka vuosiloman ajalta. (https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma)

Lisäksi kysymys, saanko käydä toisella työnantajalla töissä tekemässä keikkaa hoitovapaan / äitiysloman aikana?

Linkkejä
Vastattu