Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

ylityöt päivähoidossa

Pomoni kanssa syntyi erimielisyyksiä siitä miten ylityöt kertyvät. Aiemmassa työpaikassani (myös kunnallinen päivähoito) tulivat ylityöt 9 tunnin päivän jälkeen siten että 2 ensimmäistä tuntia korottui 50% ja seuraavat 100%. Nämä ovat siis korotettuja vapaita ei rahallisia korvauksia. Nykyinen pomoni vetoaa siihen että hänen olisi pitänyt kirjallisesti määrätä yhtiöihin jotta tunnit korottuisivat. Ylityön tekemisestä oli sovittu suullisesti. Aiemmin saamassani ohjeessa on sanottu ettei tunti tunnista korvauksia ole olemassakaan. Ketä nyt siis uskoa ja mikä on oikea tapa näissä? ihmetyttää että saman kunnan eri päiväkodeissa on täysin eri käytännöt. Auttakaahan pikaisesti, kiitos
aihealueelle Työaika 6 vuotta sitten
lastenhoitaja
Kysytty 6 vuotta sitten
lastenhoitaja
Katso ylityösäännöt linkissä olevasta työaikamuotojen vertailusta yleistyöajan kohdalta ja pyydä luottamusmiestä selvittämään tapaustasi. Kyllä saman kylän päiväkodeissa pitää olla samat säännöt.
Frida
Vastattu 6 vuotta sitten
Frida