Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Et saa paitsi, jos tarkoitit, että itse sairastuit. Vain kolme ensimmäistä kalenteripäivää ovat palkallisia tilapäisellä hoitovapaalla.
noppela
Vastattu 6 vuotta sitten
noppela

Hei olen ollut kunnallisessa ryhmiksessä pikkaisen vajaan vuoden töissä ja lomapäiviä on kerääntynyt 2/kk. Kun vuosi tulee täyteen, alkaako päiviä kerääntyä 2,5/kk? Vuosilomalaissa näin sanotaan, mutta luottamusmies sanoi näin tapahtuvan vasta kolmen työvuoden jälkeen. Miten tesissä voi olla huonommat edut kuin kyseisessä laissa?
Nina
Vastattu 6 vuotta sitten
Nina

Kunnallisessa tessissä vuosiloma lasketaan työpäivinä. Silloin normiviikolla kuluu vain 5 lomapäivää. Vuosilomalain mukaan viikon lomassa kuluu 6 lomapäivää, koska lauantait lasketaan mukaan. Kunnalla saa 28 työpäivän loman kun on ollut 31.3. mennessä vuoden. Se on 5 viikkoa + 3 työpäivää. Vuosilomalaissa saa 12*2,5 arkipäivää = 30 arkipäivää = tasan 5 viikkoa. Vuosilomapäivien kertymistä kunnalla näkee esim. täältä löytämästäni kuvasta, minkä laitan tuohon kohtaan lähteet
nimimerkki
Vastattu 6 vuotta sitten
nimimerkki