Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Joustava hoitovapaa

Hei! Olen nyt hoitovapaalla kaupungin lastentarhanopettajan toimestani. Olisin kiinnostunut joustavasti hoitovapaasta/ -rahasta ensi syksystä alkaen. Onko minun mahdollista tehdä esim. 50% työaikaa? Esimieheni sanoi, että vain neljän päivän työviikko tai 6h/päivä onnistuisi. Voiko työnantaja määrätä näin? Eikö minulla olisi kuitenkin oikeus kelan tukemaan joustavaan hoitorahaan? Vai mitkä ovat mahdollisuuteni tässä tilanteessa?
aihealueelle Työaika 5 vuotta sitten
Hoitovapaalla
Kysytty 5 vuotta sitten
Hoitovapaalla
Osittaisen hoitovapaan työaikajärjestelyistä sovitaan työnantajan kanssa. Jos niistä ei päästä sopimukseen, niin silloin toimitaan kuten työsopimuslaissa säädetään: Osittainen hoitovapaa annetaan tällöin lyhentämällä vuorokautinen työaika kuudeksi tunniksi. Lyhennetyn työajan tulee olla yhdenjaksoinen lepotaukoja lukuun ottamatta. Jos työaika on järjestetty keskimääräiseksi, se tulee lyhentää keskimäärin 30 tunniksi viikossa. Kelan hoitorahan saat, kun täytät sen saamisen ehdot. Katso ne Kelan nettisivuilta tai soita sinne. Ota luottamusmieheltä selvää, kohdellaanko sinua tässä asiassa tasapuolisesti verrattuna muihin vastaavassa aseassa oleviin kaupungin työntekijöihin.
päivi
Vastattu 5 vuotta sitten
päivi