Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille myös Googlen hakutuloksissa (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

matkakorvaus

Kuuluuko työnantajan korvata matkakulut tapauksessa jossa työaika katkaistaan kesken päivän iltakoulutuksen takia, jolloin työntekijä joutuu käymään kotona kesken työpäivän ja ajamaan koulutuspaikkaan, joka on eri paikka ja kauempana kun oma työpiste. Lasketaanko nämä ajelut työajaksi ja kuuluuko niistä saada korvausta? Ja voiko työnantaja velvoittaa tämmöiseen työaika järjestelyyn, jossa joutuu katkaisemaan työpäivän ja käymään kesken päivää kotona?
aihealueelle Matkat 6 vuotta sitten
Hanna Sihvonen
Kysytty 6 vuotta sitten
Hanna Sihvonen
Työvuoro voi olla kaksiosainen silloin, kun se on tarpeellista. Minun käsitys on, että tässä tapauksessa ajeluja ei lasketa työajaksi ja sinulle maksetaan matkat kotoa koulutuspaikalle ja takasin sieltä kotiin. Tällaisissa tapauksissa kannattaisi aina etukäteen esimieheltä varmistaa koulutuksen vaikutus työaikaan ja miten matkakustannukset korvataan. Jos työnantajan ratkaisut eivät mielestäsi ole oikein, ota yhteyttä luottamusmieheen. Jos et ole ammattiliiton jäsen, lue linkeistä, milloin koulutus on työaikaa ja miten kustannuksia korvataan.
Oili
Vastattu 6 vuotta sitten
Oili