Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Korvaamattomat arkipyhälyhennykset

Miten korvataan arkipyhälyhennykset, joita työnantaja ei ole huomioinut, esim. viimeisen 10 vuoden ajalta? Ovatko ne palkkasaatavia vai mihin ne rinnastetaan, korvataanko ne korkoineen? Saako työnantaja päättää annetaanko ne vapaina vai rahana? Mikä on työntekijän oikeus tässä tilanteessa?
aihealueelle Muu aihe 5 vuotta sitten
Tiedosta kiitollinen
Kysytty 5 vuotta sitten
Tiedosta kiitollinen
Ne ovat palkkasaatavia, jos olet tehnyt arkipyhäviikkoina liikaa työtunteja ja ansainnut näin lisä- tai ylityökorvauksia, joita ei ole korvattu rahana eikä vapaana. Ota yhteyttä luottamusmieheesi tai lue lähteet kohdassa olevasta linkistä vanhenemisajat ja ohjeet ja toimi sen mukaan. Työntekijällä on tietenkin oikeus saada työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Mutta palkassa olevat virheet voivat jäädä oikaisematta, jos työntekijä ei tarkasta joka ikisestä palkkalaskelmasta, että palkka on laskettu oikein. Luottamusmies auttaa tarkistamisessa. Sitä varten kannattaa pitää tallessa palkkakuitit ja pitää kirjaa tekemistään tunneista. KVTES:n mukaiset työaikakorvaukset voidaan suorittaa joko rahana tai vapaa-aikana. Työnantaja päättää korvausmuodosta.
asentaja
Vastattu 5 vuotta sitten
asentaja

No meillä tämä asia hoidettiin niin, että epäkohdat käytiin läpi tästä ja muista asioista luottamusmiehen kanssa. Mutta ei keskusteltu enää niin mitä me haluaisimme.. ( moni olisi halunnut rahana korvauksen) Jonka jälkeen luottamusmies sopikin pomon kanssa asiat kuinka ne hoidetaan ja ilmoittivat sitten miten tämä hoidetaan. Menetetyt arkipyhävapaat vapaana.. ja kuulemma ei näihin kuulu mitään korkoja. Eli kyllä tässä kävi niin, että luottamusmies edustikin työnantajaa eikä toiminut ns. välikätenä työntekijän ja työnantajan välissä. :(
Alkuperäinen kirjoittaja
Vastattu 5 vuotta sitten
Alkuperäinen kirjoittaja

Luottamusmiehellä on aika pienet vaikutusmahdollisuudet silloin, kun työnantajalla on oikeus valita maksaako työaikakorvaukset rahana vai vapaana. Jos olette tyytymättömiä luottamusmiehen toimintaan, niin ryhtykää etsimään uutta henkilöä luottamusmieheksi ja asettakaa hänet ehdolle seuraavissa luottamusmiesvaaleissa. Ammattiosasto kertoo, milloin seuraavat vaalit pidetään.
asentaja
Vastattu 5 vuotta sitten
asentaja