Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Voiko määräaikaisuuden perusteena olla "ylimääräinen"

Minulle on tehty useampi määräaikainen työsopimus kahden vuoden ajan. Olen hoitanut sijaisuudet, mutta silloin kun sijaisuuksia ei ole ollut tarjolla, sopimuksen perusteena on ollut "ylimääräinen". Työni ei ole kausiluontoista, vaan töitä riittää koko ajan. Onko tämä laillista? Entä onko työnantajalla oikeutta pudottaa tätä "ylimääräistä" 50%;ksi työajaksi vedoten, että palkkamäärärahat on käytetty?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 7 vuotta sitten
Aina vaan ylimääräinen
Kysytty

Jos olet liittynyt ammattiliittoon, ota yhteyttä luottamusmieheesi sen selvittämiseksi, mitä "ylimääräinen" sinun tapauksessasi tarkoittaa ja onko kaikilla määräpätkilläsi ollut työsopimuslain mukainen perusteltu syy. Jos et ole liittynyt, voit ehkä saada neuvoja avista http://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/yhteystiedot Tutustu JHL:n oppaasta perusteltuihin syihin tai katso Ytk-yhdistyksen sivulta työoikeusvideo määräaikaisesta työsopimuksesta. Löytyy kohdasta lähteet
turisti
Vastattu