Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Uutta: Palkkataulukko päivitetty!

Päivitimme "Kuntasektorin kuukausipalkat ammateittain" -taulukkomme vuoden 2017 tietoihin. Kuntasektorilla työskentelevien kuukausipalkkaisten mediaaniansio 2780 euroa vuonna 2017. Taulukkoon on myös lisätty havainnollistava vertailu vuoden 2016 tilastoihin. Katso kuinka oman ammattinimikkeesi palkka on kehittynyt.

Tutustu palkkataulukkoon tästä

Palkaton virkavapaa

21.12.15 – 3.1.16 on palkanpidätys ollut kaikilta päiviltä, tämä jakso kuitenkin sisältää ns pakolliset pyhäpäivät joulu ja uusivuosi, ja viikonloput. Onko periaate oikeasti tämä ,että palkattomassa virkavapaassa peritään myös pyhäpäivät? mitä jos olisin anonut vain 21.12.15-23.12.15 ja 28.12-31.12.15? ja olisiko minulta laskutettu joulu uusivuosi ja tapanipäivä myös miinukselle jos jäisin normaalisti vaan töihin?
aihealueelle Lomat ja vapaat 3 vuotta sitten
ANA
Kysytty 3 vuotta sitten
ANA
Harkinnanvaraisten virkavapaiden osalta noudatetaan paikallisia käytäntöjä. Yleensä ainakin poissaolon ollessa pitempi kuin 3 työpäivää harkinnanvaraisen virka/työvapaan joutuu hakemaan yhtenäisenä työhönmenopäivään asti, ja palkka vähennetään kaikilta virkavapaan päiviltä ensimmäisestä viimeiseen - siis myös virkavapaan ajalle sattuvilta vapaapäiviltä. Jos hait virkavapaan yhtenäisenä, ja työnantaja myönsi sen hakemuksesi mukaan, niin ei kannata enää miettiä muita vaihtoehtoja. Voit silti hakea käsiisi teidän kunnan harkinnanvaraisten virka- ja työvapaiden myöntämistä koskevat ohjeet.
V
Vastattu 3 vuotta sitten
V

Minäkin järkytyin, kun huomasin, että viikonloppupäivät on vähennetty, Mutta sitten laskin, että työpäivän hinnaksi oli laskettu kaikki kuukauden päivät eli 31 ja itse asiassa tällä systeemillä palkassa voittaa. Normaalisti heinäkuun jakaja on 21 ja jos kuukausi palkan jakaa tällä ja saadun päiväpalkan hinnalla vähentää palkattomat päivät, niin palkka on pienempi. Eli kvtes on palkansaajalle edullisempi kuin muilla aloilla käytössä olevat työehtosopimukset.
Leija
Vastattu 7 kuukautta sitten
Leija