Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Kvtes.fi on toiminut suomalaisten kuntatyöntekijöiden tiedonlähteenä vuodesta 2010. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä. Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, myös se näkyy kaikille (sähköpostiosoitettasi ei julkaista).

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Voiko peruspalkka vaihdella työntekijän mukaan, vaikka työnkuva on kaikilla aiva sama?

Työpaikassa on 3 työntekijää. 2 heistä on kokki nimikkeellä ja 1 ravitsemusyöntekijä. Kaikilla kolmella on aivan sama työnkuva. Ravitsemustyöntekijän kk-palkka on kuitenkin huonompi. Onko tämä riittävä peruste kieltäytyä kokin töistä, jollei palkkaa nosteta samaan?
aihealueelle Palkka 4 vuotta sitten
Kokkiko?
Kysytty 4 vuotta sitten
Kokkiko?
Ei missään tapauksessa pidä kieltäytyä työnteosta. Siitä seuraa vaikeuksia. Sen sijaan otetaan yhteyttä luottamusmieheen ja tutkitaan mm. ravitsemistyöntekijän työsopimus, ravitsemistyöntekijälle määrättyjen kokkitöiden pysyvyys/tilapäisyys, em. kokkien ja ravitsemustyöntekijän tehtäväkuvaukset, tehtävän vaativuuden arviointi ja tehtäväkohtainen palkka, ym. Sitten neuvotellaan. Ensin esimiehen kanssa. Palkkausjärjestelmästä, palkkahinnoittelusta ja tehtäväkohtaisesta palkasta on määräykset KVTES:n 2 luvun 6 - 10 §:ssä ja ruokapalveluhenkilöstön tehtäväkohtaiset peruspalkat liitteessä 6
e
Vastattu 4 vuotta sitten
e