palkallinen

  • Jos haluaisin pitää vuosilomistani 3vkoa "työajanlyhennyksinä", eli tehdä 15vkoa 4 päivästä viikkoa, onko se yleensäkään mahdollista,  vai onko se vain sopimuskysymys johtajan kanssa?

  • Miten voi olla mahdollista että edessä olevista palkattomista lomapäivistä joudun maksamaan poissaolopidätystä palkastani 600€? Etenkin kun olen koko tuon ajan ns. Hälytysvalmiudessa.. 

  • Hei, sain eilen kuulla työnantajaltani (kunta), että isyysvapaan palkallinen osuus on 1.2.18 alkaen 12 arkipäivää, aiemman 6 päivän sijaan. Olen pitänyt lapsestani (syntyi lokakuussa 2017) isyysvapaata ennen 1.2.2018 yhteensä kaikki 6 päivää palkallista ja lisäksi 5 päivää palkatonta isyysvapaata, kaikkiaan siis 11 päivää isyysvapaata. 1.2.2018 jälkeen olen hakenut (jo myönnetty) isyysvapaata 7 päivää palkatonta 2 eri pätkässä. Näitä ei ole vielä pidetty. Vaikuttaako tuo 1.2.2018 lähtien voimassa ollut kvtes uusi 12 päivän palkallinen isyysvapaan ohje niin, että voisin hakea tuosta varsinaisesta isyysvapaan (18 pv) loppuosuudesta osan palkallisena? Eli kannattaako / voinko hakea uudestaan lopusta 7 päivästä 6 palkallisena?
  • Onko omien isovanhempien hautajaispäivä palkallinen vapaapäivä jos sattuu työpäiväksi.
  • Jos on viikonloppu vapaa la ja su. NORMITYÖVIIKKO ON MA-pe. Onko pakko vastata puhelimeen jos työkaveri soittaa että sairas ja pyytää menemään hänen työvuoroonsa esim. 6 aamulla vaikka minulla on klo8