työkokemuslisä

 • Hei!

   

  Olen toiminut opettajana elokuusta 2018 lähtien, eli olen pian saavuttanut 5 vuoden kokemuslisän rajan. Olen kuitenkin ollut kahtena kesänä työttömänä (yhteensä 4 kuukautta). Olenko jo oikeutettu kokemuslisään, vai tuleeko se täyteen vasta, kun olen oikeasti kerryttänyt 5 vuotta työkokemusta? (Eli marraskuun 2023 loppuun mennessä.)

 • Hei,

   

  lasketaanko työkokemuslisään korkeakouluopiskelua? Jos lasketaan, niin lasketaanko kaikki tutkintoon johtanut korkeakouluopiskelu vai ainoastaan omalle alalle johtanut korkeakouluopiskelu?

 • Aiemmin kaikki oman kunnan palvelu kerrytti työkokemuslisään ja vuosilomakertymään oikeuttavaa palvelusaikaa. Nyt kun ainoastaan Sote-puolen työt siirtyivät hyvinvointialueelle, mitä lasketaan siellä työskentelevälle mukaan?

  Jos henkilö on ollut vaikka siivoamassa, päiväkodissa lastenhoitajana tms ja siirtynyt sitten hoitopuolelle, kerryttävätkö nuo aiemmat edelleen palvelusaikaa jos kyseessä on siihen hyvinvointialueeseen siirtynyt kunta jossa henkilö nyt työskentelee?

  Onko merkitystä sillä onko työurassa katkoja? 

 • Toimin aiemmin koulunkäyntiohjaajana, ensin määräaikaisena ja myöhemmin vakituisessa työsuhteessa. Määräaikaisuuksien keskellä tapahtui kuntaliitos ja siirryin ikään kuin "toisen kunnan palvelukseen". Jossain kohtaa posti toi paperin, joka kertoi, miten minulle oli myönnetty 10 vuoden työkokemuslisä. Paperi sisälsi kaiken ennen ja jälkeen kuntaliitoksen tekemäni koulutyön, siivoustyön ja lähihoitajan sijaisuudet koulun loma-ajoilta ja viikonlopuilta eli asia kunnossa. 

  Luulin ensin, ettei liitetyn kunnan tehtäviä laskettaisi, mutta osa oli hyvinkin laskettu. Ainoastaan kahden ja puolen vuoden pätkä liitetyn kunnan esimiestehtävässä vuosia sitten oli jätetty/jäänyt pois ja nyt mietin, voinko vedota siihen vuosilomakertymän kohdalla? Toki olisin ollut kyseisen 2,5 vuotta aiemmin oikeutettu 8 % suurempaan tiliin ja niillä tuloilla se olisi ollut hyvin tervetullutta. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että itse pitäisi lisistään huolehtia. onko minulla laillista perustetta ryhtyä kyselemään palattuani takaisin yhteenliittymän palvelukseen?

   

   

 • Hei,

  Lasketaanko palvelusvuosiin ulkomailla tehty työ, josta on todistus?

  Olen farmaseutti.

  Kiitos.

 • kysyin oppisopimus työpaikkaa päiväkodista minulta kysytttiin jos voisin toimia sijaisena aina kun on tarvesta.

  kannattaako sijaisuus ottaa vastaan onko hyötyä jos on sijainen kertokaa millaista on sijaisen työ?