Loman siirto

219 lukukertaaVuosilomavuosiloma
0

Hei!

Saako työnantaja siirtää viikon kestävää lomaani ilman kysymättä mielipidettäni? Loman alkamisaika on jo kahden viikon kuluttua. Mielestäni siitä olisi pitänyt ilmoittaa kuukautta aikasemmin kerran hän on oma aloitteisesti sen mennyt siirtämään? Oli tarkoitus pitää se aluksi kesällä vasta.

Minda vastasi kysymykseen 30.4.2024
Lisää kommentti
0
Elli (vieras) 0 Kommentti

Loman ajankohdan ilmoittamisessa kuukauden ilmoitusaika on ehdoton pääsääntö. Siitä voi poiketa vain, jos kuukauden ilmoittamisaika ei ole mahdollista, jolloin loman ajankohta on ilmoitettava viimeistään 2 viikkoa ennen sen alkua.

Katso KVTES vuosilomaluku 10 §.

Jos olet työntekijä ja lomasi oli jo vahvistettu tiettyyn ajankohtaan, niin silloin loman siirtäminen ei käy sopimatta sinun kanssa.

Viranhaltijan vuosiloman siirtämisestä katso 11 §  5 mom.

Tässä vielä katkelma vuosilomalain 23 §:n perusteluista: Vuosiloman ajankohdasta annettu ilmoitus sitoo työnantajaa. Saadessaan tiedon lomansa ajankohdasta työntekijän on voitava luottaa sen toteutumiseen. Työnantajalla ei olisi oikeutta peruuttaa lomaa tai siirtää sitä toiseen ajankohtaan ilman työntekijän suostumusta. Jos työnantaja loman ajankohtaa yksipuolisesti muuttaessaan aiheuttaa työntekijälle vahinkoa, hänen on korvattava syntynyt vahinko työsopimuslain 12 luvun 1 §:ssä säädetyllä tavalla. Korvattavia vahinkoja voisivat olla  esimerkiksi matkalippujen peruuttamisesta syntyneet kulut tai loma-ajaksi vuokratun loma-asunnon vuokrakulut. (HE 238/2004)

Ylläpito julkaisi viestin 2.5.2024
Lisää kommentti
Näytetään 1 yhteensä 1 vastauksesta, klikkaa tästä nähdäksesi kaikki vastaukset.
Kirjoita vastauksesi.