Pitkä sijaisuus, mutta kesällä ei jatku, otetaan kesäsijainen tilalle

448 lukukertaaTyösuhde
0

Heippa!

 Olen ollut Varhalla määräaikaisessa työsuhteessa kesästä 2023, ilman katkoja. Teen työn ohessa lähihoitaja opintoja, joihin olen syksystä asti pyytänyt ylimääräisiä vapaita niitä saamatta. Nyt vuoden 2024 helmikuusta olen vihdoin pitänyt kiinni päätöksestä pitää 80% työaikaa, jotta saan opinnot päätökseen enne kesää. Esimies ei tästä pidä, koska on jatkuvaa vajausta. Työssä myös kohdellaan hyvin epätasa-arvoisesti minua. En esimerkiksi saa osallistua kokouksiin, virkistäytymisiin, koulutuksiin, tiedotteisiin yms. johon muut automaattisesti osallistuvat. 

 Kesäksi on haettu kesäsijaisia, ja haku on nähtävästi päättynyt. Tämän jälkeen esimies ilmoitti minulle, ettei kesäksi ole tarjolla sijaisuutta. Tai ehkä loppu kesästä, mutta sopimus katkeaisi useiksi viikoiksi. Hän siis laittaa minut pois kesäsijaisten ajaksi, ja varmasti taas jatkaisi kesän jälkeen määräaikaistamista, kuukauden välein mitä tähänkin asti. Olen kertonut esimiehelle kesän tykötarpeestani jo tammikuussa. 

Tekeekö esimies tässä oikein ja säännösten mukaisesti? Voiko hän lopettaa määräaikaisen sopimuksen jatkamisen, ja vaihtaa kesäsijaiseen kesän ajaksi? 

Ylläpito julkaisi viestin 21.3.2024
Lisää kommentti
0
abc (vieras) 0 Kommentti

Työnantajalla ei ole velvollisuutta valita määräaikaista työntekijää uuteen määräaikaisuuteen. Rekrytoinneissa noudatetaan paikallisesti päätettyjä menetelmiä. Esim. kesäsijaisuudet voidaan laittaa avoimeen hakuun ja valita sitten hakijoista sopivin.

Jos olet liittynyt liittoon, ota yhteyttä luottamusmieheesi.

Luotettavia vastauksia määräaikaisten asemasta ja yhdenvertaisesta kohtelusta saat ammattiliitosta, YTK-yhdistyksen lakipalvelusta tai työsuojeluviranomaiselta https://tyosuojelu.fi/asiointi-ja-yhteystiedot/puhelinneuvonta

Ylläpito julkaisi viestin 21.3.2024
Lisää kommentti
Näytetään 1 yhteensä 2 vastauksesta, klikkaa tästä nähdäksesi kaikki vastaukset.
Kirjoita vastauksesi.