Pitkä sijaisuus, mutta kesällä ei jatku, otetaan kesäsijainen tilalle

449 lukukertaaTyösuhde
0

Heippa!

 Olen ollut Varhalla määräaikaisessa työsuhteessa kesästä 2023, ilman katkoja. Teen työn ohessa lähihoitaja opintoja, joihin olen syksystä asti pyytänyt ylimääräisiä vapaita niitä saamatta. Nyt vuoden 2024 helmikuusta olen vihdoin pitänyt kiinni päätöksestä pitää 80% työaikaa, jotta saan opinnot päätökseen enne kesää. Esimies ei tästä pidä, koska on jatkuvaa vajausta. Työssä myös kohdellaan hyvin epätasa-arvoisesti minua. En esimerkiksi saa osallistua kokouksiin, virkistäytymisiin, koulutuksiin, tiedotteisiin yms. johon muut automaattisesti osallistuvat. 

 Kesäksi on haettu kesäsijaisia, ja haku on nähtävästi päättynyt. Tämän jälkeen esimies ilmoitti minulle, ettei kesäksi ole tarjolla sijaisuutta. Tai ehkä loppu kesästä, mutta sopimus katkeaisi useiksi viikoiksi. Hän siis laittaa minut pois kesäsijaisten ajaksi, ja varmasti taas jatkaisi kesän jälkeen määräaikaistamista, kuukauden välein mitä tähänkin asti. Olen kertonut esimiehelle kesän tykötarpeestani jo tammikuussa. 

Tekeekö esimies tässä oikein ja säännösten mukaisesti? Voiko hän lopettaa määräaikaisen sopimuksen jatkamisen, ja vaihtaa kesäsijaiseen kesän ajaksi? 

Ylläpito julkaisi viestin 21.3.2024
Lisää kommentti
0
Kakkosluokantyön.. (vieras) 0 Kommentti

Pahoittelen kirjoitusvirheistä tekstissä 🫣
Olen ottanut asiasta yhteyttä työsuojeluvaltuutettuun, ja hän lupasi palata asiaan. En vielä ole saanut tietoa asiasta siis sen enempää.

Esimies on alusta asti tehnyt minulle epäedullisia työsopimuksia, ja näihin en ole sulautunut. Lisäksi hän on laittanut minulle useasti vuoroon jossa potilaita tulee vielä vaikka työaikani on päättynyt. Näistä kun olen hänelle sanonut niin hän ottaa sen itseensä ja turhautuu. Muille ei tapahdu vastaavaa määrää virheitä työvuorossa. Olen tässäkin asiassa spesiaali tapaus.

Kesäsijaiseksi on tulossa ilmeisesti myös tällä hetkellä opiskeleva. Hän on tehnyt muutaman päivän keikkaa meillä joskus. Hän ilmeisesti tulee tilalleni kesäksi. Valmistumme molemmat todennäköisesti samoihin aikoihin.

Ylläpito julkaisi viestin 21.3.2024
Lisää kommentti
Näytetään 1 yhteensä 2 vastauksesta, klikkaa tästä nähdäksesi kaikki vastaukset.
Kirjoita vastauksesi.