Työn aloitus kuun lopussa

0

Ensimmäinen työviikkoni ajoittui juuri kuun viimeisille päiville. Olen kuukausipalkalla ja palkanlaskennasta ilmoitettiin osakuukauden palkanmaksun menevän kohdallani näin: kuukausipalkka / 31 pv x 5. Voiko tämä olla todellakin oikein, sillä tuntipalkaksi tuli vain 70% sovitusta tuntipalkasta. Mutta koska olen kuukausipalkalla enkä tuntipalkalla minulle sanottiin asian menevän noin. Onko tähän mitään soveltamispykälää vai maksetaanko tosiaan jokaiselle sote-alalla ”väärään” aikaan aloittaneelle pienempää palkkaa aluksi? 

UUSI vastasi kysymykseen 4.6.2024
Lisää kommentti
0
Kati (vieras) 0 Kommentti

Tämä on tulkintani mainitun pykälän 1 momentin soveltamisesta ja mielestäni olen oikeassa, mutta aina kannattaa varmistaa tietäjiltä Elikkä liiton luottamusmiehiltä.

Jos työsuhde kestää yhteensä yli 12 kalenteripäivää ja alkaa 27. päivä toukokuuta, niin toukokuussa maksetaan ajallta 27.-31.5. = 5 kalenteripäivää päiväpalkkaa ihan riippumatta mitä viikonpäiviä nuo päivät ovat. Esim. ensi vuonna ajalle 27.-31.5. sattuu helatorstai ja lauantai ja palkka on 5/31 × kk-palkka.

Huhtikuussa olisi saanut vähän enemmän, koska jakaja on silloin 30

Ylläpito julkaisi viestin 4.6.2024
Lisää kommentti
0
Vieras 0 Kommentti

Näin se menee, mutta KVTES II LUKU 19 § 1 mom. alla on soveltamisohjeita, tosin hieman vaikeasti tulkittavia. Yritän selvittää, jos niihin pätee yleinen käytäntö ”jos palkkaa oikeuttavia päiviä on kuukaudessa alle 13, osakuukauden palkka lasketaan kertomalla päiväpalkka palkkaan oikeuttavilla päivillä (ma-pe, 5 pv/vk)” .

Ylläpito julkaisi viestin 3.6.2024
Lisää kommentti
0
EL (vieras) 0 Kommentti

Noin se menee. Tässä pykälä.

KVTES II LUKU 19 § 1 mom.
Osalta kalenterikuukautta maksetaan kuukausipalkkaiselle viranhaltijalle/työntekijälle palkka siten, että lasketaan jokaista virantoimituspäivää tai keskeytyksen ulkopuolista kalenteripäivää kohden niin mones osa kalenterikuukauden varsinaisesta palkasta kuin siinä kuukaudessa on kalenteripäiviä. Muusta kuin varsinaisesta palkasta maksetaan ansaittu määrä.

Ylläpito julkaisi viestin 1.6.2024
Lisää kommentti
Kirjoita vastauksesi.